Výbor BOZP na DZ 2, lokalitě ČSM Jih

31. 1. 2015

Výbor pro BOZP si pro svou kontrolu dne 28.1.2015 vybral pracoviště lokality Jih Důlního závodu 2. Ke kontrole bylo vybráno 6 tras – porub, 4 ražby a povrch na lokalitě Sever.

Kontroly se účastnili zástupci OS PHGN - svazový inspektor Ing.Vladimír Potomák, dále závodní inspektoři : z DZ 1, lokality Darkov, Antonín Kodenko, lokality ČSA Aleš Štětka, z DZ 3, lokality Paskov, Jindřich Lettovský, a „domácí „ ZIBP Radovan Kampf a Eduard Pospíšil. Dále se zúčastnil zástupce OBÚ Ostrava Ing.Milan Macura, zástupce KHS Tomáš Skulina a zástupci zaměstnavatele z OKD Ing. Ladislav Rožnai a zástupci zaměstnavatele z DZ 2 v čele s ředitelem Důlního závodu 2 Ing.Bronislavem Batorkem a závodním dolu Ing.Karlem Blahutem. Rozdělení i samotného fárání do porubu se zúčastnila i manažerka interní komunikace OKD Bc.Kateřina Sayak

Výbor pro BOZP byl při ranním rozdělení tras seznámen se současnou situací v BOZP, se stavem úrazovosti na DZ 2 i se stavem pracovišť vybraných ke kontrole.

Zaměření kontroly bylo na všeobecnou bezpečnost práce a připravenost pracovišť před prověrkou ČBÚ.

Na kontrolovaných trasách bylo zjištěno celkem 14 závad méně závažného charakteru, především v oblasti přístupových cest a pásových dopravníků. Stav jednotlivých tras a oblastí byl konzultován v závěru kontrolního dne na společném vyhodnocení. Celkově bylo konstatováno, že nebyly shledány zásadní závady. Podle stavu kontrolovaných tras tak mohl Výbor pro BOZP konstatovat poměrně slušnou připravenost pracovišť pro tuto prověrku.

dsc_0034.jpg

Důl ČSM