Informace z pravidelného jednání s vedením závodu

14. 10. 2016

- stavy: 1475 kmenových zaměstnanců a 45 dodavatelů

- bezpečnost: v říjnu 6 evidovaných úrazů na DZ3

- výroba: mínus 4000 t na tech. režim, manko je způsobené především geologickými

podmínkami a nedostatkem zaměstnanců. V souvislosti s vysokou absencí

kmenových zaměstnanců budou částečně pracoviště doplněna z řad dodavatelů.

Další projednávané body: byla učiněna náprava v doplňování občerstvovacích automatů na lokalitě Chlebovice, po tomto výplatním termínu bude přesunut kiosek (pro tisk výplatních sáčkuz lokality Staříč na Chlebovice. Byl projednán návrh zaměstnanců rubání na přesun pracovní doby z 29. 10. na 28. 10. a z 19. 11. na 17. 11. 2016, vzhledem k tomu, že by při tomto přesunu nemohl být vyplacen příplatek za nonstop, nechává se tento bod otevřený na příští týden, kdy by mělo být známo stanovisko všech zaměstnanců pracujících v nonstopu. Množí se otázky zaměstnanců na vybavování R 608, dle slov ředitele závodu, do rozhodnutí, co bude s šachtou se žádné práce tykající se náklizu nebudou provádět.

V úterý 18. 10. má u nás fárat generální ředitel.

A nakonec stále stejná písnička: byla podána informace, že dne 10. 10. 2016 má o nás rozhodovat věřitelský výbor, dnešní zpráva: věřitelský výbor si vyžádal dopracovat materiály k Dolu Paskov a bude rozhodovat 24. 10. 2016. Kolikrát ještě?