Jednání s vedením 21.8.2014

21. 8. 2014

Vedení podniku dnes zastupovali Ing. Zdeněk Koval náměstek pro bezpečnost a Ing. Petr Chrastecký, který jednání zahájil kontrolou zápisu z minulého týdne. V požadavcích z minulého týdne bylo:

- Vyhodnocení KS OKD, a.s. za I. pololetí 2014 – dnes strana vedení obdržela připomínky některých odborových organizací k přípravě textu Společného prohlášení.

- Opakující se nedostatek sortimentu a velikosti prac. bot – současný stav je stále způsoben změnou výrobce bot.

- Problém projednání nepřiznání prémií u THZ – odborové organizace připraví návrhy na změnu projednání pro Dohodu na rok 2015.

- Dořešit legislativně změnu výdejní doby ve skladě OOPP – změna proběhne formou zápisu z jednání.

Jednání pokračovalo informacemi o stavech zaměstnanců a o probíhajícím (byť omezeném) náboru nových zaměstnanců.

Náměstek pro bezpečnost Ing. Z. Koval se zmínil o probíhajícím šetření úmrtí našeho kolegy a o stále špatné situaci v bezpečnosti. V těžbě vypadáváme 4500 tun na režim 68 000 tun/měsíc a v metráži to je výpadek 7 m z plánovaných 600 m/měsíc. V diskusi se probraly ještě některé připomínky k plánovacímu kalendáři pro rok 2015.

Za naší organizaci zazněl požadavek na dořešení nároku na ochranné nápoje pro THZ a pro zaměstnance mimo konta 101 a 103.