Jednání s vedením 23.7.2015

27. 7. 2015

Na pravidelné schůzce vedení podniku a odborových organizací se nejprve projednaly úkoly z minulých jednání. Jedním z požadavků, který odbory požadovaly řešit je dlouhá čekací lhůta na mimořádnou lékařskou prohlídku po osmi a více týdnech absence zaměstnance. Vedení nyní předložilo určité řešení, které snad do budoucna zamezí dlouhým čekacím lhůtám na prohlídku v KHN. I nadále zůstává úkol sledovat pozdní výjezdy z dolu.

Poté ředitel podniku informoval odbory o stavu v bezpečnosti, kde máme v tomto měsíci 3 evidované úrazy a o situaci ve výrobě. Bohužel zrovna ve výrobě vypadáváme 20 000t a momentálně se nedaří ani v přípravách, kde je manko proti plánu 21m.

Následná diskuse se točila kolem událostí uplynulého týdne: návštěvě ministra průmyslu v OKD, pravidelné jednání s ekonomicko-personálním ředitelem OKD na Darkově, mítink výkonného ředitele OKD na Paskově, podpora jednání vlády k hornickým důchodům v Ostravě atd